Kérjük, ha tehetik, támogassák munkánkat! Nyitottá tettük a Drogambulanciát. Középiskolásokat fogadunk szervezett keretek között.

A diákok kérdéseiből egyértelművé vált az, amit eddig is sejtettünk, hogy nagy a baj, és a tizenévesek nagy része úgy próbálja ki, vagy fogyasztja – akár rendszeresen- a kábítószereket, az alkoholt és a nyugtató hatású gyógyszereket, hogy egyáltalán nincsenek tisztában annak hosszú távú következményeivel. És azt is tapasztaljuk, hogy a fiatalok egyre inkább magukra maradnak. Nem tudnak, vagy nem mernek őszintén kérdezni, és őszinte válaszokat sem kapnak. Hisszük, hogy ezekkel a látogatásokkal/előadásokkal egyrészt megelőzhető, hogy ők is drog-, alkohol- vagy gyógyszerfüggőkké váljanak. Másrészt, ha megismerik Ambulanciánkat, az itt dolgozókat, akkor a későbbiekben már tudják honnan, hol kell segítséget kérni.

A „nyitott ambulancia” felajánlásunknak várakozáson felüli lett a sikere. A nyári szünetig minden- a látogatásra kijelölt – keddi és/vagy csütörtöki napot lefoglaltak a középiskolák. Június közepéig több mint, 300 gyerek ismerheti meg a Drogambulanciát, az itt dolgozókat, de több külső helyszínen, középiskolában voltunk, illetve leszünk előadást tartani.

Szeptembertől folytatjuk a programot. Az előzetes bejelentkezések alapján mintegy ezer gyerek ismeri meg a drog mellett az alkohol és a nyugtatók hatásait, veszélyeit.

Ezeket a prevenciós előadásokat a napi munkánk, hatalmas kliensforgalmunk mellett látjuk el.

Ha Ön is fontosnak és hasznosnak tartja a fenti programunkat, valamint a Drogambulancia Alapítvány munkáját-, kérem, a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogassa Alapítványunkat.

Számlaszámunk: 54500181 – 10017643

MBH Bank Nyrt.