Iskolások a Drogambulancián

A „nyitott” ambulancia jegyében szeptembertől folytatjuk az év elején elkezdett prevenciós programunkat. A 15-20 fős iskolás csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadjuk.

Az eddig hozzánk érkezett diákok kérdéseiből egyértelművé vált az, amit eddig is sejtettünk, hogy nagy a baj, és a tizenévesek nagy része úgy próbálja ki, vagy fogyasztja – akár rendszeresen- a kábítószereket, az alkoholt és a nyugtató hatású gyógyszereket, hogy egyáltalán nincsenek tisztában annak hosszú távú következményeivel.  És azt is tapasztaljuk, hogy a fiatalok egyre inkább magukra maradnak. Nem tudnak, vagy nem mernek őszintén kérdezni, és őszinte válaszokat sem kapnak, pedig a fiatalok komoly veszélynek vannak kitéve.  

Hisszük, hogy ezekkel a látogatásokkal/előadásokkal egyrészt megelőzhető, hogy ők is drog-, alkohol- vagy gyógyszerfüggőkké váljanak. Másrészt, ha megismerik Ambulanciánkat, az itt dolgozókat, akkor a későbbiekben már tudják honnan, hol kell segítséget kérni. 

A prevenciós előadásokat/foglalkozásokat keddi vagy csütörtöki napokon 10 órától alkalmanként másfél órában tartjuk. E program révén 2023-ban több száz tanulót tudunk terveink szerint megszólítani. Tapasztalataink szerint rendkívüli az igény mind az oktatási intézmények, mind a tanulók részéről az információra, a szakszerű tájékoztatásra.

Ezeket a prevenciós előadásokat a napi munkánk, hatalmas kliensforgalmunk mellett látjuk el, éppen ezért egy-egy látogatás díja 10. 000 forint.  Ez a jelképes összeg a Drogambulancia Alapítvány számára nagy segítség. Az összeget névtelen adományként, vagy számla ellenében tudják megfizetni az iskolák.

Érdeklődni a drogprevencio@gmail.com e-mail címen.

Eddig lefoglalt időpontok:

2023. szeptember 19.

2023. szeptember 26.

2023. október 3.

2023. október 5.

2023. október 17.

2023. október 19.