Veszély a parkokban, aluljárókban

Fecskendők, tűk, melegítésre használt fémdoboz aljak hatalmas mennyiségben a város több pontján.  

Egyre többször kapunk jelzést a lakosságtól, hogy drogszemetet találtak Miskolcon. De, nem csak a lakosságtól, hanem a Miskolci Önkormányzati Rendészettől is, akikkel napi szintű, és kiváló az együttműködésünk.    

Az elmúlt időszak bejelentései alapján kijelenthetjük: Miskolc városa erősen fertőzött drogszeméttel. Szinte nincs olyan terület, városrész, ami ne lenne érintett. A felvételeket látva sokszor csak a szerencsén múlik, hogy nem lépünk bele, vagy nem ülünk bele a tűbe mi, vagy a gyerekeink. A drogszemét veszélyes hulladék, és komoly veszélyeket jelent azok számára, akik érintkeznek vele (HIV, hepatitis B, hepatitis C), így a drogszemét összeszedését csak komoly óvintézkedések mellett, illetve felszerelések birtokában lehet végezni. Ezeknek az eszközöknek a beszerzése azonban komoly anyagi terhet jelentett a Drogambulancia Alapítvány számára. Miskolc városának drogszemét-mentesítése közös ügyünk. Ezért kérem – ha Ön is fontosnak érzi Miskolc drogszemét-mentesítését – támogassa Alapítványunkat, hogy ezt a munkát is folytathassuk.

Adószámunk: 18401712-1-05

Számlaszámunk: 54500181-10017643 MBH Bank Nyrt.

Közleményrovatba tüntesse fel, hogy adomány.

Ha drogszemetet talál, hívjon minket: 46/431-310, vagy írjon üzenetet ide, vagy a drogprevencio@gmail.com e-mail címre.

A miskolci Drogambulancián lehetőség van a tűcserére is. A behozott, használt tűért cserébe, steril tűt adunk. Ennek célja, a fertőzőbetegségek terjedésének visszaszorítása mellett, az eldobált tűk és fecskendők, vagyis a drogszemét csökkentése és szakszerű megsemmisítése.