Visszajelzések 1. rész

Dr. Vágási Boglárka mediátor, coach kollégánk kliensei mondták a féléves elterelő kezelés végén: 

  1. „A mentorom pozitivitása nélkül nem így éltem volna meg ezt a helyzetet. Mindig újult erővel léptem ki a mentorálások után. A munkámban, a szeretteimmel való kapcsolatomban sok változást tapasztalok. Nem tanácsot adott – bár néha jó lett volna – hanem arra biztatott, hogy saját véleményt alkossak. 100 %-ban megbíztam és megbízom benne. Azt éreztem, hogy ez nemcsak egy munka számára, hanem valóban érdekli a másik ember.”
  2. „Már kijárt nekem az a regulázás (elterelő kezelés). A mentorom nyitott, pozitív gondolkodása sokat segített. Tanulmányaimban és személyes fejlődésemben tapasztalom a legnagyobb változást. Úgy érzem, hogy most felfelé ívelő pályán vagyok. „
  3. „Nem így képzeltem el (az elterelő kezelést), sokkal rosszabbra számítottam. Aztán már nem kényszernek, nem nyűgnek éreztem, hogy a Drogambulanciára kellett járnom. A mentorom kedves, türelmes, rugalmas volt. Előre közölte, hogy mik a szabályok, amihez tartanom kell magam. Nyugodtabb lettem, már nem vagyok forrófejű, párkapcsolatom területén sokat fejlődtem. Nem éreztem büntetésnek, hogy ide kellett járnom, sokat tanultam, felnőttesebb lettem.”

Kábítószerfüggők mondták a mentorálások után:

  1. „Emlékszem, amikor azt mondtam az elején, hogy a hobbim a drogozás és az lenne a célom, hogy valamilyen egyensúlyt kialakítsak az életemben. Most már nem vagyok „drogszörnyeteg”, nem hajtom a cuccot, inkább kerülöm. Változott a hozzáállásom, tudatosabb lettem sok dologban. Örültem, hogy Boglárka volt a mentorom, jó volt, hogy itt beszélhettem magamról, vele tudtam beszélgetni, másokkal még mindig nehéz.”
  2. „Már nem látom értelmét annak az életnek, mert csak elterel a fontosabb dolgokról. Már nem engedem meg magamnak azokat a dolgokat, amiket régebben csináltam. Elhagytam a rossz társaságot. Már nincs bennem annyi feszültség, könnyebben mennek a dolgaim. „