Januártól folytatjuk a „Nyitott Ambulancia” programunkat!

A megelőzés, a tájékoztatás is fontos feladata a Drogambulanciának. A tudás ugyanis életet menthet. Éppen ezért egy merőben új utat választottunk, amikor „házhoz hívjuk a fiatalokat”. Az Ambulancián nincsenek tabu kérdések. A fiatalok mindenre választ kapnak. A látogatásoknak nagy a visszhangja. A gyerekek beszélnek róla az iskolákban, figyelmeztetik egymást. Vagyis mindaz, amit hallanak, megmarad a fejekben. Sőt, tovább is adják egymásnak. Eddig több száz tanulót tudtunk ezzel az új módszerrel megszólítani. A 15-20 fős iskolás csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadjuk.

Hisszük, hogy ezekkel a látogatásokkal/előadásokkal egyrészt megelőzhető, hogy ők is drog-, alkohol- vagy gyógyszerfüggőkké váljanak. Másrészt, ha megismerik Ambulanciánkat, az itt dolgozókat, akkor a későbbiekben már tudják honnan, hol kell segítséget kérni.

A prevenciós előadásokat/foglalkozásokat keddi napokon 10 órától alkalmanként másfél órában tartjuk. Tapasztalataink szerint rendkívüli az igény mind az oktatási intézmények, mind a tanulók részéről az információra, a szakszerű tájékoztatásra.

Ezeket a prevenciós előadásokat a napi munkánk, hatalmas kliensforgalmunk mellett látjuk el, éppen ezért egy-egy látogatás díja márciustól 15. 000 forint. Ez a jelképes összeg a Drogambulancia Alapítvány számára nagy segítség. Az összeget névtelen adományként, vagy számla ellenében tudják megfizetni az iskolák.

Érdeklődni a drogprevencio@gmail.com e-mail címen.